Teamcoaching

Samen met jouw team
Face to face of digitaal
Beide met aandacht

 
Teamcoaching

Samen met jouw team
Face to face of digitaal
Altijd met aandacht

 

 


Teamcoaching

Jouw team draait als een geoliede machine, behaalt betere resultaten dan ooit en het werkplezier spat er vanaf. Heerlijk! Maar wat als dit niet zo is? Als je (een van) onderstaande situaties herkent kan teamcoaching jou en je team wellicht helpen.

‘Je hebt de juiste mensen in je team, maar op de een of andere manier komt het er qua resultaten niet uit.’
‘De samenwerking mist, er wordt te weinig gecommuniceerd en men spreekt elkaar niet aan.’
‘De resultaten zijn prima maar de betrokkenheid is laag, het werkplezier wordt steeds minder.’
‘Er wordt te weinig verantwoordelijkheid genomen en er is onduidelijkheid over de rolverdeling.’
‘De teamoverleggen zijn een collectief energielek, langdradig en niet effectief.’

Teamcoaching gaat om het (terug)vinden van wat jullie als team bindt, om van daaruit weer effectief te kunnen samenwerken. 
Een onafhankelijk persoon die daar aandacht en ruimte voor creëert, dat is de meerwaarde van een teamcoach.

Wat levert het jouw team op?

Effectiviteit. Waarom zijn jullie een team? Het antwoord op deze vraag moet weer leidend worden in alle samenwerking. Hierdoor verdwijnen randzaken naar de achtergrond en gaat de aandacht weer naar de juiste onderwerpen. Meetings worden weer productief omdat het gaat over de core-business en het zorgt voor focus en commitment bij alle teamleden.

Duidelijkheid. Gedeelde verantwoordelijkheid is geen verantwoordelijk, want wie wordt er dan aangesproken? Afspraken over taken, rollen en verantwoordelijkheden vormen de basis, elkaar daar op aanspreken is het bijpassende gedrag, Wanneer beide aanwezig zijn ga je als team gegarandeerd keuzes maken en beter presteren.

Verbinding. Wanneer alle teamleden zich gewaardeerd voelen en gezien worden vergroot dit de onderlinge betrokkenheid en het vertrouwen enorm. Het zorgt voor begrip als iets niet lukt of fout gaat en voor enthousiasme en plezier wanneer het goed gaat. Met als gevolg een veilige sfeer en een gemotiveerd en behulpzaam team.

Hoe werkt het?

We bellen eerst een keer, om kennis te maken en stil te staan bij jouw team. Als we ervaren dat het klikt plannen we een gesprek waarin we verkennen wat er nodig is. Het kan zijn dat je dit nog helemaal niet weet, dat is okay, daar kan ik bij helpen.

Soms blijkt dat er niet zo veel nodig is, samen even stil staan en opnieuw richting bepalen is dan al meer dan genoeg. Andere keren blijkt dat er flink geschuurd moet gaan worden om het team z’n glans weer terug te laten krijgen. 

We stemmen samen af waar we naar toe gaan werken en hoe we aan de slag gaan. Goed om te weten, in mijn coaching heb ik aandacht voor het team in z’n geheel en voor alle individuele teamleden, dus ook voor de leidinggevende(n) en hun invloed op het team. 

Teamcoaching is echt maatwerk dus hoe vaak en bij welke momenten ik aanwezig ga zijn, of het face to face of digitaal is en of ik interventies doe of niet, dit is afgestemd op jouw team en jullie behoefte. 

Zie je in mij de teamcoach die je nodig hebt? Of wil je graag nog iets meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met me op.Autonoom, eerlijk
& betrokken

Dat ben ik

Autonoom, eerlijk
& betrokken

Dat ben ik

Frank Wienen - PuurContact


Contact met Frank

 

Nieuwsgierig of enthousiast geworden? Je kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen. 

Je kunt me bellen, een bericht sturen via Whatsapp of een e-mail sturen. 

Je kunt me hiernaast ook direct een bericht sturen, ik neem dan snel contact met je op.

  Naam*

  E-mailadres*

  Telefoonnummer

  Waar wil je contact over?

  Jouw Bericht

  Scroll naar top
  Chat openen
  1
  Stel je vraag via Whatsapp
  Hi,

  contact via Whatsapp, lekker makkelijk :) Wat kan ik voor je doen?

  Groet, Frank